Häät

Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki.
Laul. l. 8:6

Rakkaus on kaunis tunne. Raamattu puhuu siitä, että se kaipaa myös suojaa. Kirkollisessa vihkimisessä pari sitoutuu toisiinsa Jumalan ja läheisten edessä, lupaa tahtovansa rakastaa hyvinä ja pahoina päivinä kuolemaan asti. Häissä myös pyydämme Jumalan siunausta parin rakkauden suojaksi, että he voisivat pitää lupauksensa. Parisuhde saa yhteiskunnallisen vahvistuksen. Avioparia sitoo yhteen paitsi rakkaus, myös lain suoja ja sen tuomat oikeudet ja velvollisuudet.

Ennen häitä

Kun suunnittelette häitä, ottakaa yhteys kirkkoherranvirastoon. Kirkollinen vihkiminen onnistuu kotona tai mökillä yhtä hyvin kuin kirkossa. Häitä voidaan viettää myös lapsen kasteen yhteydessä. Kirkkoherranvirastosta saa varattua kirkon, papin ja kanttorin. Jos vihkimiseen on pitkä aika, vihkivän papin nimi saattaa varmistua vasta myöhemmin.

Ennen häitä pappi yleensä haluaa tavata parin tutustuakseen ja käydäkseen läpi vihkimisen kulkua. Vihkiharjoituksissa voivat olla läsnä myös bestman, kaaso ja muut vihkitoimituksessa avustavat henkilöt. Kun häät lähestyvät, viimeistään viikkoa ennen pappi ottaa yhteyttä. Jos haluat varata ajan hyvissä ajoin, voit myös itse ottaa yhteyttä pappiin.

Seurakunta kantaa rukouksissaan jäseniään. Avioliittoon aikovien tai jo vihittyjen nimet ilmoitetaan seurakunnan yhteisessä jumalanpalveluksessa, mikäli asianosaiset eivät ole sitä kieltäneet. Heidän puolestaan rukoillaan.

Häiden musiikki

Kanttori vastaa häiden musiikista. Musiikkia kirkkoon valitessa tulee ottaa huomioon, että olemme pyhässä tilassa ja kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan jumalanpalvelus. Häissä tulisi olla ainakin yksi virsi tai toimituslaulu.

Yhteystiedot häitä järjestettäessä:

Seija Lähteenmäki, Karijoen vt. kirkkoherra