Karijoen seurakunnan nimikkolähettejä ovat Marja-Liisa ja David Ezzine. (kuva sivun alaosassa)

Arabian kielistä mediatyötä yli 30 vuotta

– Jumala on antanut meille valtavat mahdollisuudet evankelioida. Jos Jeesus olisi täällä, hän varmasti sanoisi, että käyttäkää näitä välineitä! Niin kuin Hän sanoi Pietarillekin, että heittäkää verkot veteen, vakuutti arabikristityille tuttu tv-kasvo, Sansan lähetystyöntekijä David Ezzine Medialähetyspäivillä Oulussa.

David ja Marja-Liisa Ezzine ovat tehneet radio- ja televisiotyötä arabian kielellä yli 30 vuoden ajan. He työskentelevät Etelä-Ranskassa sijaitsevassa Studio Al Morsalissa, joka tarkoittaa Sanansaattajaa.

Vuonna 2010 Marokon viranomaiset karkottivat maasta länsimaalaisia lähetystyöntekijöitä. Myös marokkolaiskristittyjen tilanne kiristyi, ja moni jäi turvallisuutensa vuoksi pois kirkosta.

David Ezzine kertoo jo tuolloin halunneensa ryhtyä tekemään televisio-ohjelmaa, joka rohkaisisi hajallaan asuvia Pohjois-Afrikan kristittyjä. Samalla ohjelmat antaisivat mallia, kuinka kristityt voivat itse järjestää kotijumalanpalveluksia. Myös pohjoisafrikkalaiset pyysivät tällaista ohjelmaa.

Viikoittainen Jallah ma'ana -niminen (Tule mukaan) kotikirkko-ohjelma käynnistyi vihdoin tammikuussa 2014. SAT-7:n arabiankielisillä kanavilla nähtävä ohjelma rohkaisee kristittyjä uskossaan, mutta samalla se puhuttelee myös muslimeja.

Kokonaisia kyliä tulee uskoon

– Pohjois-Afrikassa on paljon ihmisiä ja kokonaisia kyliä, jotka ottavat vastaan Jeesuksen. Siellä missä kirkkoja on, esimerkiksi Algeriassa, ne ovat täynnä. Ihmisiä on kirkkojen ulkopuolellakin. Tv-ohjelmat tuovat kirkkoihin vielä lisää ihmisiä, Marja-Liisa ja David Ezzine tietävät.

Satelliittilautasia näkyy Pohjois-Afrikassa kaikkialla, niin kaupungeissa kuin maaseudullakin. Myös Studio Al Morsaliin tulee palautetta ja Davidin kasvot tunnetaan laajalla alueella, Marokosta Israelin kautta Irakiin.

– Tietyille alueille on vaikea lähettää lähetystyöntekijöitä. Kuka haluaisi lähteä esimerkiksi Nigeriaan tai Somaliaan? Mutta televisiossa voimme puhua miljoonille ihmisille samaan aikaan! Miljoonat arabit kuulevat evankeliumin televisiosta juuri tälläkin hetkellä.

Kuusi palautetta päivässä

Vuonna 2013 Studio Al Morsaliin tuli lähes 1770 yhteydenottoa, enimmäkseen puhelinsoittoja ja viestejä. Se tarkoittaa noin kuutta yhteydenottoa joka päivä. Studion kotisivuilla kävi lähes 26 000 ihmistä kuukaudessa. Ympäri vuorokauden kuuluvalla nettiradiolla oli viime vuonna lähes 32 000 kuuntelijaa.

– Olen aina iloinen, kun puhelin soi. Vastaan mielelläni, vaikka olisi sunnuntai, joulu tai ruoka-aika. Ruokani saa jäähtyä rauhassa, jos sillä välin voin lämmittää jonkun sydäntä! David Ezzine kertoo.

Ezzinet
David ja Marja-Liisa Ezzine