Rippijuhla

Rippijuhlasta jatketaan arkeen Jumalan siunauksen saattelemana. Rippikoulun päätteeksi vietettävä konfirmaatio merkitsee vahvistamista. Konfirmaatiossa Jumala toimii konfirmoitavien vahvistajana, kun seurakunta rukoilee heidän puolestaan, ja heidät siunataan.

Konfirmaatio on rippikoulun päätös. Se osoittaa, että on saanut opetusta siitä kristillisestä uskosta, johon on kastettu, ja haluaa opetuksen jälkeen tunnustautua kirkon uskoon. Se on eräänlaisen hengellisen aikuisuuden merkki. Konfirmaatiossa saadaan oikeus käydä itsenäisesti ehtoollisella. Tätä ennen hän on voinut osallistua ehtoolliseen esimerkiksi vanhempansa, isovanhempansa tai kumminsa kanssa.

Rippikouluaikana nuori voi ehtoollisopetusta saatuaan osallistua ehtoolliseen rippikoulun opettajan kanssa. Konfirmaatio on edellytyksenä myös sille, että hän voi toimia kummina ja voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin saavutettuaan 18 vuoden iän.

Useimmiten konfirmaatiota kirkossa seuraa rippijuhla kotona perheen, suvun ja ystävien kesken.

Nuoret alboissa