Kirkastussunnuntain messu

Messu kirkossa su 15.7.2018 kl 10.

Kirkastussunnuntain messu klo 10, saarnaa David Ezzine. Messun jälkeen kirkkokahvit ja lähetystilaisuus Prosintalolla, mukana nimikkolähettimme Marja-Liisa ja David Ezzine.

Kirkastussunnuntai. Aiheena kirkastettu Kristus.

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.

Kolehti: Oman srk:n nimikkokohde = Sanansaattajat, Marja-Liisa ja Davi Ezzinen työn tukemiseen.