Uusin (29.5.2021) Korona-ajan ohje Lapuan hiippakunnan seurakunnille

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 28.5.2021 todennut, että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella sijaitsevat kunnat ovat koronaepidemian perustasolla. Tämän vuoksi aluehallintovirasto ei tee niille enää päätöstä kokoontumisrajoituksista.

Perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntatautilain 58 c pykälän mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen.

Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli toteaa, että vallitsevassa tilanteessa seurakuntien on mahdollista toteuttaa messuja ja muuta jumalanpalveluselämää. Seurakunnissa voidaan järjestää myös muita tilaisuuksia ja kokoontumisia turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Seurakuntien toimistot voidaan pitää avoinna normaaliin tapaan eikä työntekijöiden yhteen kokoontumiselle ole enää estettä. Alkavana kesänä on mahdollista järjestää leiri- ja retkitoimintaa. Seurakuntien ei ole omilla päätöksillään syytä rajata toimintaansa enempää kuin viranomaismääräykset edellyttävät. Seurakunnissa määräysten ja suositusten noudattamisesta sekä niitä koskevista tilannekohtaisista päätöksistä vastaa kirkkoherra.

Soveltamisohjeita tuomiokapitulin ohjeeseen liittyen antavat tarvittaessa hiippakunta dekaani Terhi Kaira (p. 050 3263 012) tai asiantuntija Jukka Helin (p. 040 646 1906).