Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronatilanteessa kiihtymisvaiheeseen.

”Perjantaina 27.11. ylimääräisen kokouksen pitänyt alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki luokitteli koko Etelä-Pohjanmaan olevan kiihtymisvaiheessa ja päivitti sen pohjalta suosituksiaan.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriönohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys on voimassa ajalla 1.12.–31.12.2020.

Etelä-Pohjanmaan ”Nyrkin” suositukset:

Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi suositella järjestettäväksi ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Perheen ulkopuolisia lähikontakteja suositellaan välttämään oman harkinnan mukaan, ja enimmäismäärä kokoontumisille samalla kertaa on 20 henkilöä. Esimerkiksi perheiden välisiä tapaamisia ja yleisötilaisuuksiin osallistumista on hyvä mahdollisuuksien mukaan vähentää tai välttää.

Seurakunnan tilaisuuksissa on edelleenkin pidettävä huolta käsihygieniasta ja turvaväleistä. Tilaisuuksiin ei saa tulla sairaana.

Väkimäärärajoitus toimituksissa kirkossa on 50.

Tartuntaketjujen ehkäisemiseksi seurakunnan työntekijät tekevät kotikäyntejä vain pyydettäessä (esim. sairaan ehtoollinen).

Seurakunnan toimistoissa asiointi tapahtuu ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostilla.

Kauneimmat joululaulu -tilaisuudet 13.12 ja 20.12 peruttiin tältä vuodelta, koska ei katsottu voitavan noudattaa näitä suosituksia turvallisesti.