Neitsyt Marian ilmestyspäivän messu

Messu kirkossa

Neitsyt Marian ilmestyspäivän messu kirkossa

su 18.3.2018 kl 10.

Seurakuntakuoro. Messun aikana toimitetaan seurakuntamme uuden srk-mestari / päiväkerho-ohjaaja Ulla Hiula-Honkasen tehtävään siunaaminen.

Pyhäpäivän aiheena Herran palvelijatar

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

Messun jälkeen kirkkokahvit srk-salissa.