Jumalan palvelus

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus kirkossa to 6.12.2018 kl 12 - HUOM! aika

Seurakuntakuoro

Saarna: Everstiluutnantti Niilo Hakala

Itsenäisyyspäivä 6.12. on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Kolehti: Sotiemme veteraalien hengelliseen työn tukemiseen Veteraanivastuun kautta.

Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleitten lasku sankarihaudoille, sekä Itsenäisyyspäivän juhla koulussa.

Kauhajoen seurakuntakeskus