Sanajumalanpalvelus kuultavana netin kautta

su 22.3. kello 10.00 - su 22.3. kello 11.30

Kuuntele jumalanpalvelus kotisivujen etusivun alalaidassa olevan linkin kautta tai "tutki uskoa" sivustolta. Jumalanpalveluksen jälkeen klo 11-12 on mahdollisuus tulla kirkkoon sielunhoitokeskustelua ja rukousta varten. Käynti sakastin ovesta.

Sunnuntai 22.3.2020

Klo 10 Neitsyt Marian ilmestyspäivän

Neitsyt Marian ilmestyspäivä. Aiheena Herran palvelijatar.

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi.

ש