Markuksen evankeliumi

Tornion kaupunginteatteri Esityksen kesto 2 tuntia, yksi väliaika happihyppelyä varten. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Markuksen evankeliumin esitys Karijoen kirkossa

Tornion Kaupunginteatteri on esittänyt Markuksen evankeliumia kirkkodraamana 20 vuotta kaikkialla Suomessa. Nyt teatteri vierailee Karijoella 27.8. Teatteri esittää tuolloin Karijoen kirkossa maineikkaan esityksensä, jota pidetään sooloteatterin aivan huippuesimerkkinä. Markuksen evankeliumin esittäminen kirkkodraamana ja sooloteatterina alkoi Tanskasta n. 40 vuotta sitten ja levisi nopeasti kaikkialle Eurooppaan.

Torniolaisen version esittäjänä toimii näyttelijä Pauli Mahlamäki, jonka esitys on vieraillut eri puolilla Suomea jo yli 600 kertaa. 20 vuotta sitten teatteri asetti tavoitteeksi, että esitys saavuttaisi kaikki Suomen kirkot ja seurakunnat.

Markuksen evankeliumi on lyhin uuden testamentin neljästä evankeliumikirjasta. Samalla se kuitenkin sisältää eniten toimintaa ja tapahtumia. Heti julkisen esiintymisensä alussa Jeesus teki suuria ihmetekoja, jotka hämmästyttivät kansanjoukkoja ja Jeesuksen seuraajia. Markus haluaa osoittaa, että ihmeteot tapahtuivat Jumalan voimasta, mutta ajan uskonnolliset johtajat eivät hyväksyneet Jeesuksen tekoja ja opetuksia. Tämä johti välikohtauksiin, jotka saivat heidät lopullisesti suunnittelemaan hänen surmaamistaan. Ensimmäinen ihminen joka ymmärsi tämän, oli roomalainen sotilas. Nähdessään Jeesuksen kuolevan ristillä hän sanoi; ”Tämä mies oli todella Jumalan poika.”