Pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus

la 31.10. kello 10.00 - la 31.10. kello 11.00

Lauantai 31.10.2020

Klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa.

Toimittaa Seppo Salonen ja Seija Lähteenmäki.

Luetaan vuoden aikana poisnukkuneiden nimet ja sytytetään kynttilät heidän muistokseen.

Pandemiatilanteen vuoksi, toivottavaa tällä kertaa olisi, että jumalanpalvelukseen osallistuisivat lähinnä omaisensa vuoden aikana menettäneet lähiomaiset. Jumalanpalvelus lähetetään myös suorana netissä (näiden kotisivujen etusivulla olevasta linkistä)

Katso lisää kuntakohtaisesta suosituksesta näiden kotisivujen etusivun linkistä:

Virret: 146, 128, 142, 618, 718, 388

Kolehti: Oman seurakunnan tarpeisiin.

Pyhäin miesten päivä. Aiheena Pyhien yhteys.

Pyhäpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.