Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus NETTILÄHETYKSENÄ

su 6.12. kello 12.00 - su 6.12.

Sunnuntai 6.12.2020

Klo 12 Jumalanpalvelus kirkossa. KUUNNELTAVISSA VAIN NETIN KAUTTA, alueellisten rajoitusten tähden.

Toimittaa pastori Seppo Salonen.

Seppelten lasku sankarihaudoilla.

Kolehti: Kolmen veteraanijärjestön hengelliseen työhön Veteraanivastuu ry:n kautta.

Virret: 578, 580, 170, 582:1-,  583:1,3

Itsenäisyyspäivä. Aiheena Kiitos isänmaasta.

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!