Jumalanpalvelus INTERNETIN KAUTTA

su 10.1. kello 10.00 - su 10.1. kello 11.00

Sunnuntai 10.1.2020

Klo 10 Jumalanpalvelus INTERNETIN KAUTTA, Lähteenmäki.

1. sunnuntai loppiaisesta. Aiheena Kasteen lahja.

Virret: 233, 43:4,5, 214, (urkukoraali), 42

Sunnuntain aiheena on Jeesuksen kaste, loppiaisen vanhakirkollinen aihe. Jeesuksen kasteesta näkökulma laajenee kristilliseen kasteeseen yleensä. Kaikki Uuden testamentin tekstit keskittyvät tänä sunnuntaina kasteeseen ja sen merkitykseen kristityn elämässä. Jeesuksen kaste hänen kärsimystiensä alkuna on meidän kasteemme perusta. Kasteessa meidät on liitetty Kristukseen ja hänen kirkkoonsa.

Päivän virsikoraali on Christ, unser Herr, zum Jordan kam. (suom. Kristus, meidän Herramme tuli Jordanille.) Se on virsi 214 Kun kasteen Jordan virrassa. Varsinkin vanhat saksalaiset mestarit ovat säveltäneet tästä lukuisia urkukoraaleita. Niistä kuullaan 10.1. jumalanpalveluksessa kolme erilaista. Säveltäjinä ovat Friedrich Wilhem Zachow, Johann Pachelbel ja Dietrich Buxtehude.