su 9.5. kello 10.00 - 11.00

Klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa

Mikko Lempinen

Virret: 350, 127, 313, 362, 271:3,4

5. sunnuntai pääsiäisestä eli  RUKOUS SUNNUNTAI. Aiheena Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Kolehti: Hiljaisuuden Ystävät ry:lle. Kristillisen spirituaali teetin vaalimiseen mm. kouluttamalla retriitti ohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajain kautta.

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Raamatun tekstit:

- Ps. 40:2-6