to 13.5. kello 10.00 - 11.00

Klo 10 Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus kirkossa

Mikko Lempinen

Helatortai eli Kristuksen taivaasen astumisen päivä. Aiheena Korotettu Herra

Kolehti:   Oman seurakunnan nimikkokohteeseen. Mikael Tunérin medialähetystyö, Sanan saattajain kautta.

Galilean miehet, mitä te seisotte ja katsotte taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teiltä ylös taivaaseen, on tuleva samalla tavalla, kuin te näitte hänen taivaaseen menevän.

Ap. 1:11

Helatorstain eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivän aihe ja ajankohta, 40 päivää pääsiäisestä, on saatu Apostolien teoista (Ap. t. 1:6–14).

Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Me emme voi saada yhteyttä Kristukseen inhimillisten aistiemme välityksellä, mutta silti hän on Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa läsnä seurakuntansa keskellä. Hänen seuraajiensa tehtävä on viedä sanoma korotetusta Herrasta koko maailmaan.

Raamatun tekstit:

- Ps. 47:6-9