su 16.5. kello 10.00 - 11.00

ש

Sunnuntai 16.5.2021

Klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa.

Mikko Lempinen

6. sunnuntai pääsiäisestä. Aiheena Pyhän Hengen odotus

Kolehti: Suomen Gideoneitten työlle. Raamattujen ja Uusien testamenttien painattamiseksi ja jakamiseksi koululaisille ja sotilainne, sekä hotelleihin, vankiloihin, hoivakoteihin ja sairaaloihin Suomessa ja Nepalissa.

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27:7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.

Raamatun tekstit:

- Ps. 27: 1-3, 7-9