su 30.5. klo 10.00 – 11.00

חג השילוש הקדוש

Sunnuntai 30.5.2021

Klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa.

Mikko Lempinen

Kolehti: Hengen uudistus kirkossamme ry:lle. Seurakuntaelämän kehittämiseen , mm. kirkon tulevaisuutta luotaavaan teologisen hankkeen kehittämiseksi.

Pyhän Kolminaisuuden päivä. Aiheena Salattu Jumala

Läntisessä kirkossa määrättiin vuonna 1334, että helluntain jälkeistä sunnuntaita vietetään Pyhän Kolminaisuuden juhlana. Pyhäpäivän sanomassa kiteytyy kirkon opetus Jumalan kolmiyhteisyydestä. Pyhän Kolminaisuuden päivä on uskontunnustuksen päivä.

Raamatuntekstit puhuvat Jumalan salatusta olemuksesta, joka ylittää kaiken ihmisymmärryksen. Jumala on yksi, mutta hän on ilmoittanut meille itsensä Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Hän vaikuttaa Luojana, Lunastajana ja Pyhittäjänä. Usko ei käsittele Jumalan olemusta tiedollisesti eritellen vaan ihmetellen, ylistäen ja hänen armotekojaan julistaen.

Raamatun tekstit:

- Ps. 95:1–2, 6–7