Ehtoollisjumalanpalvelus

su 4.7. kello 10.00 - 11.30

Sunnuntai 4.7.2021

Klo 10 Ehtoollisjumalanpalvelus kirkossa.

Mikko Lempinen

Ei kokoontumisrajoituksia. TERVETULOA KIRKKOON!

Kolehti: Oman seurakunnan nimikkokohde. Mikael Tunérin medialähetystyö.

Virret: 404, 133, 418, 718, 178, 164:4,5

Apostolien päivä. Aiheena Herra palveluksessa.

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa.