su 14.11. klo 10.00 – 11.00

Sunnuntai 14.11.2021

Klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa.

Toimittaa pastori Seppo Salonen.

Kolehti: Lapuan hiippakunnan yhteistyöhiippakunnan tukemiseen Etiopiassa Mekane Yesus -kirkossa.

Virret ym: 153, 152:3-, 163, 150, 719 ja 151:9-

Valvomisen sunnuntai. Aiheena Valvokaa!

Valvomisen sunnuntai on kirkkovuoden viimeistä edellinen sunnuntai. Tämän sunnuntain sanoma korostaa hengellistä valvomista ja Kristuksen paluun odotusta. Väsymisen ja välinpitämättömyyden vaara on suuri. Ihminen kotiutuu helposti tähän maailmaan ja unohtaa, ettei hän elä täällä pysyvästi. Kristityn tulisi olla joka hetki valmis lähtemään tästä elämästä. Valvominen ei kuitenkaan ole voimia kuluttavaa jännitystä vaan turvallista luottamusta siihen, että Jumala vie meissä aloittamansa hyvän työn päätökseen. Jumalan lupauksen mukaisesti kristityt odottavat ”uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee” (2. Piet. 3:13).

Pyhäpäivän päävirsi on 163 - Herätkää! niin huuto kaikaa. Se on virsikoraalien kuningas, josta jotkut säveltäjät ovat tehneet useita erilaisia urkukoraaleja. Jumalanpalveluksessa kuullaan kaksi tämän aiheista Wachet auf! ruft uns die stimme -urkukoraalia; ensimmäinen tekstien välissä ja toinen päätössoittona. Ne molemmat on säveltänyt saksalainen Johann Gottfried Walther (1684-1748).