su 5.12. kello 10.00 - 11.00

Sunnuntai 5.12.2021

Klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa

Toimittaa Mikko Lempinen.

Kolehti: Oman seurakunnan nimikkokohde. Lubangon orpokoti Angolassa. Suomen Lähetysseura.

2. adventti. Aiheena Kuninkaasi tulee kunniassa

Kuuntele, Israelin paimen. Sinä, joka johdat Joosefia niinkuin lammaslaumaa, sinä, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat, ilmesty kirkkaudessasi. Efraimin, Benjaminin ja Manassen edessä herätä voimasi, tule meidän avuksemme. Ps. 80:2,3

Evankelisessa kristikunnassa tämän päivän aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla. Tämän ilmaisee myös nimitys adventus glorificationis, jonka Eerik Sorolainen Postillassaan (1621) suomensi sanoilla Christuxen cunnialisesta tulemisesta. Seurakunnan tulee kärsivällisesti kilvoitellen odottaa Kristuksen tuloa. Keskelle hätää ja syyllisyyttä seurakunta on saanut lupauksen pelastuksen ajasta. Tämä lupaus täyttää sen toivolla ja ilolla.

Parusia - Parousia...!