ma 6.12. klo 12.00 – 13.00

Maanantai 6.12.2021

Klo 12 Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus kirkossa - HUOM! aika

Toimittaa Mikko Lempinen.

Kolehti: Kolmen veteraanijärjestön hengelliseen työhön Vetraanivastuu ry:n kautta.

Virret: 578, 580, 170, 582:1-, 583 ja 586

Tekstit: 5. Moos. 8:10-17   /   Apt. 17:24-30   /   Joh. 8:31-36

Itsenäisyyspäivä. Aiheena Kiitos isänmaasta

Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpiä. Sananlaskut 14:34

Itsenäisyyspäivä on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että ”jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty” (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Hyvää itsenäisyyspäivää!