su 12.12. klo 10.00 – 11.00

Sunnuntai 12.12.2021

Klo 10 Jumalanpalvelus kirkossa.

Toimittaa pastori Seppo Salonen.

Kanttorina Eliisa Risku-Åberg.

Kolehti: Hyvän elämän edellytykset -kolehti lasten hyväksi tehtävään työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

Virret: _ _ _ _ _

3. adventti. Aiheena Tie tehkää kuninkaalle

Huutavan ääni kuuluu: "Valmistakaat Herralle tie erämaahan, tehkäät arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme”. Jes. 40:3

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.