Yömessu

pe 31.12. klo 23.00 – 0.00

Hyvää uutta vuotta!

Perjantai 31.12.2021-Lauvantai 1.1.2022

Klo 23 Uuden vuoden yön messu kirkossa.

Toimittaa Mikko Lempinen.

Kolehti:

Virret: 36, 126, 42, 40. Päätösvirsi 170 veisataan ulkona!

Uuden vuoden aaton antifoni. Ps. 89:3  ikiajoiksi on armo rakennettu, sinä olet perustanut uskollisuutesi taivaisiin.

Kun kalenterivuoden vaihde uuden ajan alkupuolella vakiintui tammikuun alkuun, joulukuun viimeisen illan aiheeksi tuli muistaa ajan kulumista. Meitä muistutetaan siitä, että elämämme ei riipu ainoastaan maailmassa vallitsevista valloista ja laeista. Elämämme on Jumalan kädessä. Meillä on paljon aihetta kiitokseen ja katumukseen. Uusi vuosi merkitsee myös sitä, että Jumala antaa meille mahdollisuuden aloittaa uudestaan.

Uuden vuoden päivän antifoni, Fil. 2:10-11 (niin että) kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat, ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

Tammikuun ensimmäinen päivä sai kirkollisen sisältönsä jo ennen kuin sitä vietettiin kalenterivuoden vaihtumisen päivänä. Päivä on ns. joulun oktaavi (kahdeksas päivä, viikon kuluttua vietettävä jälkijuhla). Kuvaus Jeesuksen lapsuudesta on ehtinyt ympärileikkaukseen ja nimenantoon asti, ja siihen liittyen tekstit puhuvat Jeesuksen nimen merkityksestä. Muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei meille ole annettu. Jeesus-nimi (Jeesus - Ješua) merkitsee ’Herra on apu, Herra pelastaa’. Siihen nimeen on turvallista luottaa alkavana vuotena.

Jeesuksen nimi ainoa siunattu olkoon yhä,
se sielulle on satama ja rauhan ranta pyhä.
Siinä hän itse lupasi Jumalan lasten perinnön,
ikuisen rauhan tyvennön kaikille uskoville.