Ehtoollisjumalanpalvelus

su 6.2. klo 10.00 – 11.30

Toimittaa Mikko Lempinen.

Jumalanpalveluksen jälkeen diakoniatyöntekijä Eliisa Risku-Åberg kertoo nyt alkavasta yhteysvastuukeräyksestä.

Kolehti kerätään virren 432 aikana Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Virret ym: 48, 126, 49, 718, 432 ja 508.

Päätössoitto: Mit fried und Freud fahr ich dahin, säv. Friedrich Wilhelm Zachow.

Pyhäpäivän tunnuskoraali Mit fried und Freud... tarkoittaa Simeonin kiitosvirttä ja sen alkusanoja Herra, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan...jne (Luuk. 2:29-32) Tästä kuullaan messun eri vaiheissa kolmen saksalaisen mestarin säveltämät urkukoraalit: 1) Johann Christoph Bach, 2) Johann Sebastian Bach ja 3) päätössoittona Fr. W. Zachow.

Kynttilän päivä . Aiheena Jumalan kirkkauden säteily

Pyhäpäivän antifoni: Jumala, me tutkistelemme sinun armoasi, sinun temppelissäsi. Halleluja! Ps. 48:10

Tekstit: Jes. 52:8–10   /   2. Kor. 3:18–4:6   /   Luuk. 2:22–33

שמעון הקדוש

Päivän latinankielinen nimi septuagesima (= seitsemäskymmenes) ilmaisee päivien lukumäärän pääsiäiseen, johon seurakunnan katse nyt kääntyy. Tästä päivästä on vanhastaan alkanut papiston paasto. Seurakuntaa kehotetaan kilvoittelemaan kärsivällisesti Jumalan armoon luottaen.

Päivän evankeliumiteksteissä muistutetaan, että Jumalan armoa ei ansaita. Hänen hyvyytensä on sama kaikkia kohtaan.

+ + +

Muuta: Hiippakuntamme uusi piispa Matti Salomäki asetetaan nyt virkaansa Lapuan tuomiokirkossa. Muistakaamme uutta piispaamme esirukouksin.

ש