Ehtoollisjumalanpalvelus

su 27.2. klo 10.00 – 11.00

Tervetuloa kirkkoon!!!

Jumalanpalveluksen toimittaa Mikko Lempinen.

Kolehti: Kirkon ulkomaan avun katastrofirahastoon valmiuden ylläpitämiseksi.

Virret ym: 301, 131, 58:1-5, 719, 55 ja 54

Päätössoitto: Urkukoraali Se, vi går upp till Jerusalem. Säveltänyt Kaj-Erik Gustafsson.

Laskiaissunnuntai. Aiheena Jumalan rakkauden uhritie

Pyhäpäivän antifoni: Ole minulle turvakallio, vuorilinna, johon minut pelastat. Ps. 31:3

Tekstit: Ps. 31:2–6   /   Jes. 58:1–9   /   1. Kor. 13   /   Luuk. 18:31–43

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31:3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa.