su 24.4. klo 10.00 – 11.00

Tervetuloa kirkkoon!

Jumalanpalveluksen toimittaa pastori Seppo Salonen.

Kolehti: Lähetys-yhdistys Kylväjä ry. Ulkomaisten kumppanikirkkojen missionaalisuuden vahvistamiseksi.

Antifoni:  Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen. 1. Piet. 2:2

Tekstit: Ps. 116:1-9  /  Jes. 43:10-12  /  1. Joh. 5:4-12  /  Joh. 20:19-31

Virret: 97, 96:3-5, 419, 265 ja 85.

Alkusoitto: Urkukoraali Sä sait, oi Jeesus, voiton.   Säveltänyt Sulo Salonen.

Päätössoitto: Pääsiäiskoitto.  Op. 18, nr. 1.   Säveltänyt Ilmari Krohn

1. sunnuntai pääsiäisestä. Aiheena ylös nousseen todistajat.

Päivän latinalainen nimi quasi modo geniti (= niin kuin vastasyntyneet) on päivän antifonin (1. Piet. 2:2) alkusanoista ja viittaa pääsiäisenä kastettuihin. Kun pääsiäisen jälkeisen viikon vietto ajan mittaan rajoittui pääsiäisen jälkeiseen sunnuntaihin, myös kasteeseen liittyvä velvoitus elää ”uutena ihmisenä” tuli jumalanpalveluksessa esille erityisesti silloin.

Kasteen ja tämän sunnuntain yhteys ilmenee myös päivän toisessa latinalaisessa nimessä dominica in albis (= valkoisten vaatteiden sunnuntai, alkuaan pitempi muoto dominica in albis depositis (= pois riisuttujen valkoisten vaatteiden sunnuntai). Kannettuaan koko ”valkoisen viikon” kasteessa saamaansa valkoista vaatetta kastetut pukeutuivat nyt jälleen tavalliseen arkiasuun. Heidän tehtävänsä oli tästä lähtien todistaa jokapäiväisessä elämässään ylösnousseesta Vapahtajasta ja hänessä täyttyneestä Jumalan lupauksesta. Tämä lupaus pysyy lujana silloinkin, kun ihminen heikkoudessaan epäilee sitä.

Päivän raamatuntekstit kertovat siitä, että ylösnoussut Jeesus ilmestyi epäileville opetuslapsilleen ja vakuutti heidät ylösnousemuksestaan. Ilo valtasi opetuslapset, kun he kohtasivat Jeesuksen elävänä.