Ehtoollisjumalanpalvelus

su 22.5. klo 10.00 – 11.30

Ehtoollisjumalanpalvelus. Toimittaa Mikko Lempinen.

Kanttorina on Eliisa Risku-Åberg.

Kolehti: Hengellisen elämän vaalimiseen mm. kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kautta. Hiljaisuuden ystävät ry.

Antifoni: Riemuhuudoin ilmoittakaa, kuuluttakaa tämä, viekää tieto siitä maan ääriin asti, sanokaa: "Herra on lunastanut palvelijansa Jaakobin". Jes. 48:20

Tekstit: Ps. 40:2-6  /  Jer. 29:11-14  /  Ef. 3:14-21  /  Joh. 16:23-33

Rukoussunnuntai (eli 5. sunnuntai pääsiäisestä). Aiheena Sydämen puhetta Jumalan kanssa.

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.