Jumalan palvelus

su 29.5. klo 10.00 – 11.00

Jumalanpalveluksen toimittaa Mikko Lempinen.

Kolehti: Koulutuksen mahdollistamiseen ja opetuksen laadun parantamiseen. Kirkon Ulkomaan apu.

Antifoni: Herra, kuule minun ääneni, kun minä huudan, armahda minua ja vastaa minulle. Ps. 27:7

Tekstit: Ps. 27:1-3, 7-9  /  Jes. 44:1-5  /  Room. 8:12-17  /  Joh. 15:26- 16:4

6. sunnuntai helluntaista. Aiheena Pyhän Hengen odotus.

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27:7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä.