su 31.7. klo 10.00 – 11.30

Jumalanpalvelus.

Toimittaa pastori Seppo Salonen.

Kolehti: Oman seurakunnan nimikkokohde. Se on: Lubangon orpokoti Angolassa. (SLEY:n kautta)

Pyhäpäivän antifoni: Hänen hohteensa on kuin aurinko, hänestä käyvät säteet joka taholle; se on hänen voimansa verho. Hab. 3:4

Tekstit: Ps. 97:1–2, 5–6, 10–11  /  2. Moos. 3:1–6  /  2. Piet. 1:16–18  /  Matt. 17:1–8

Kirkastussunnuntai. Aiheena Kirkastettu Kristus.

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: ”Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä.” Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä.