su 4.12. klo 10.00 – 11.00

Jumalanpalvelus. Toimittaa Mikko Lempinen.

Kolehti: Suomen Lähetysseura / Sovinnon ja rauhan työhön teemalla Rauha rakennetaan pala kerrallaan.

Pyhäpäivän antifoni: Kuuntele, Israelin paimen. Ilmesty kirkkaudessasi. Herätä voimasi, tule meidän avuksemme. Ps. 80:2–3

Tekstit: Ps. 80:15–20  /  Jes. 35:3–6  /  Hepr. 10:35–39  /  Luuk. 12:35-40

Virret: 161, 5:4-6, 152, 8:1- ja 160:4-5

Alkusoitto: Urkukoraali Vain hetki, Herra kaataa, säv. Pekka Taristo.

Päätössoitto: Urkukoraali Kun luova tahto kaikkeuden Herran, säv. Tuomo Nikkola.

2. adventti . Aiheena Kuninkaasi tulee kunniassa

Evankelisessa kristikunnassa tämän päivän aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla (Parusia). Tämän ilmaisee myös nimitys adventus glorificationis, jonka Eerik Sorolainen Postillassaan (1621) suomensi sanoilla Christuxen cunnialisesta tulemisesta. Seurakunnan tulee kärsivällisesti kilvoitellen odottaa Kristuksen tuloa. Keskelle hätää ja syyllisyyttä seurakunta on saanut lupauksen pelastuksen ajasta. Tämä lupaus täyttää sen toivolla ja ilolla.