Ehtoollisjumalanpalvelus

su 11.12. klo 10.00 – 11.30

Ehtoollisjumalanpalvelus.

Kolehti Suomen Lähetysseura / Lasten hyväksi tehtävään työhön maailmalla teemana Hyvän elämän edellytykset.

Pyhäpäivän antifoni: Valmistakaa Herralle tie erämaahan, tehkää arolle tasaiset polut meidän Jumalallemme. Jes. 40:3

Tekstit: Ps. 85:9–14  /  Mal. 3:23–24  /  2. Piet. 1:19–21  /  Matt. 11:11–19

3. adventti . Aiheena Tie tehkää kuninkaalle

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.